Erfgoedcel Mijn-Erfgoed organiseert cursus mondeling geschiedenis

Verhalen van getuigen op een deskundige manier registreren, dat is mondelinge geschiedenis. Deze getuigenissen zijn vaak waardevol als historische bron, maar zeker ook als materiaal voor (erfgoed)projecten, tentoonstellingen, buurtacties… Hoe je deze verhalen kan registreren, kan je leren in deze cursus. Een must voor wie zelf aan de slag wil met mondelinge getuigenissen!

Module 1: dinsdag 3 mei 13u30-16u30

In deze module gaan we op zoek naar de eigenheden van deze methode. Wat is het verschil met reminiscentie? Wat zijn sterktes, wat zijn zwaktes in de praktijk van de mondelinge geschiedenis? Ook de voorbereiding van het interview komt uitgebreid aan bod: van bandopnemer tot themalijst.

Module 2: woensdag 11 mei 13u30-16u30

In deze module spitsen we toe op het interview zelf. De houding van de interviewer, het verloop van het gesprek, invloeden, de rol van taal en interculturele verschillen… komen o.a. aan bod. Maar ook de verwerking van een interview wordt behandeld.

Praktisch

  • Lesgever: Katrijn d’Hamers (FARO).
  • De cursus vindt plaats op C-mine, Genk (aanmelden aan het onthaal i).
  • De cursus is gratis, maar inschrijven is verplicht, vóór 29 april via katrien@mijnerfgoed.be of 089 811 412. Let wel, het aantal plaatsen is beperkt.

Reacties

Dyatlov Pass

Op de website pakte een reeks slimme artikelen over # njotrans <>url = http://nostradamustoday.org/ ] download foto's van beroemdheden <>/ url ]