Collectie Musea Maaseik ontsloten via Erfgoedplus

De Musea Maaseik krijgen de kans om hun rijke collectie te ontsluiten via Erfgoedplus. Dankzij het intensieve werk van Elise Duflou en Inge Brungs kunnen jullie vanaf juni 2011 grasduinen in de collectie van het voormalige Bakkerijmuseum en het Regionaal Archeologisch Museum via www.erfgoedplus.be.

Erfgoedplus.be is een (zoek)website voor cultureel erfgoed in Limburg en Vlaams-Brabant. De provincies Limburg en Vlaams-Brabant en de stad Leuven werken hiervoor samen met allerlei erfgoedbeherende organisaties: musea, verenigingen, kerkfabrieken, bewaarbibliotheken, heemkundige kringen, … Erfgoedplus.be verzamelt informatie over erfgoed. Al het erfgoed dat in de databank terecht komt, wordt op een gelijkaardige, gestandaardiseerde manier beschreven en wordt met elkaar gelinkt. De website is op die manier een knooppunt van erfgoedobjecten en hun gegevens.

In het najaar 2011 en het voorjaar 2012 zullen ook de collecties van het Apotheekmuseum en de collectie van de Ursulinen ontsloten worden via Erfgoedplus.

Reacties

Xorauguyna

Moryelory xaikalitag optoxyexoni http://uillumaror.com - iziananatt Innoftept http://gusannghor.com Endubasubcuch